Zápis do ZUŠ Zábřeh

Hornový koncert 19.3.2024

19.03.2024

Absolventský koncert je vždy zvláštní událostí – je to výsledek tvrdé práce, oddanosti a uměleckého růstu, kterého absolventi dosáhli během svého studia. A když se setkají všichni ti talentovaní mladí hráči na jednom pódiu, může to být opravdu skvělý zážitek. Takovým pro nás nezapomenutelným zážitkem byl nedávný Hornový absolventský koncert, který se konal 19. března v koncertním sále ZUŠ Zábřeh za účasti širokého spektra hudebních talentů. S humorem a osobním přístupem se role provázející zhostila Zdenička Pazderníková.

Hornový večer zahájil Václav Hackenberger, absolvent II. stupně hry na lesní roh, následován dvojicí absolventek I. stupně ve hře na lesní roh Ivou Haasovou a Simonou Kamlarovou, kteří se pokusili svojí hrou zachytit kouzlo tohoto nástroje.

Do programu pak přinesli další rozměr hosté, klarinetistka Michaela Sedláčková, violoncellistky Eliška Smýkalová a Markéta Ozorovská, bubeník Jan Pavlík a hornistky z Trubačů Zábřeh. Jejich společná vystoupení s absolventy přinesla pestrost zvuků a hudebních stylů, které oslovily různý vkus a preferenci posluchačů.

Publikum bylo potěšeno nejen individuálními výkony těchto mladých hráčů, ale také společnou skladbou, ve které se spojilo 15 hornistů a hornistek pod vedením učitelky lesního rohu Blanky Pavlíkové. Tato skladba představovala vrchol večera, kdy síla kolektivního hudebního projevu plně oslovila samotné hráče i nadšené posluchače.

Celý koncert byl připomínkou práce a úsilí, které absolventi věnovali svému rozvoji, a přispěl tak k tomu, že hornisté a hornistky opustili pódium s novými zážitky a inspirací, připraveni pokračovat nadále ve své hudební cestě.